Zmrzlinářská sezóna se blíží, a tak jsme s naším retrovozíkem 22. února vyrazili na odborný gastroveletrh FANY na pražském Žofíně, kde se to šéfkuchaři, včetně michelinských, jen hemžilo. Dali jsme Bombato ochutnat zástupcům restaurací a kaváren, a tak už brzy najdete naši zmrzlinu na dalších nových místech.
Na veletrhu jsme také představili novinku – sorbet zelený čaj. „Sedmdesát procent této speciality tvoří výluh z lístků čaje z dalekého Taiwanu,“ říká Martina Březinová, naše šéfzmrzlinářka, která chutě ladí. Sorbet se výborně hodí k dezertům – například k čokoládovému fondánu. Bombato dodáváme jak renomovaným restauracím, tak i menším nebo začínajícím podnikům. Bombato může být i u vás, stačí zavolat.
Představte si svěží chuť ovoce, křehounké těsto a žloutkový krém a navrch žmolenku. Takové jsou naše nové ovocné koláče, jimž říkáme jednoduše „moc dobré koláče“. Česká klasika, která s hřejivým čajem nebo voňavou kávou udělá radost každému milovníkovi sladkého.
Koláče jsme pro vás upekli ve třech druzích – rebarborový s jahodou, švestkový nebo meruňkový. Dopřejte si je u nás v ŇAM ŇAM CAFE či na Zastávce ve Velké Dobré anebo si je vezměte domů nebo na návštěvu a uvidíte, co se bude dít :-) Doporučujeme se do chuti koláčů zachumlat zvláště po zimní procházce.
A dobrá zpráva i pro naše obchodní partnery: koláče jsme zařadili do naší nabídky dobrot!
Jsme spolu už tři roky! V roce 2013 jsme otevřeli naši vysněnou kavárnu ŇAM ŇAM CAFE a od té doby jsme s vámi zažili spoustu milých setkání. Přijďte proto slavit s námi: v sobotu 26. listopadu od 15 hodin do kdo-ví-kolika. Co vás čeká na 3. ňamrozeninách?
Dobrá nálada. Vpodvečer živá hudba, během celého dne kvíz o ceny, které jen tak jinde nevyhrajete.
Dobrá káva. A taky cukroví, dortíky, zmrzlina Bombato, víno, naše quiche…
Dobrý skutek. Dopřejete-li si náš speciální dortík, přispějete tak na nákup vozíku pro nemocnou pětiletou Amálku, která žije kousek od Kladna.
Těšíme se na vás! Kamarády můžete snadno pozvat prostřednictvím události na Facebooku.
Jak víte, káva je naše srdcovka. Takže jsme byli v sedmém kávovém nebi, když jsme ve sváteční 17. listopad 2016 u nás přivítali hned dvě osobnosti české baristické scény: Františka Roháčka a Jaroslava Slámečku. Oba nám prozradili spoustu tipů, jak poznat dobrou kávu třeba už ode dveří kavárny (omrkněte, jestli je kávovar udržován v čistotě). Probírali jsme, jak vzniká hra vůní, barev i cremy, jak rozeznat tu správnou kávu (zapojte čich, zrak i chuť) a co vše ji ovlivňuje. Podívejte se na fotky. No a samozřejmě jsme ochutnávali kávu připravenou různými způsoby, včetně french pressu, s nímž si dobrou kávu připravíte i doma. I když samozřejmě vás zveme na espresso k nám do ŇAM ŇAM CAFE, kde si jako "žáci" Františka Roháčka dáváme na kávě skutečně záležet. Jestli je vám líto, že jste se na nás kávový podvečer nedostali, tak máme dobrou zprávu: v novém roce chystáme pokračování!
Zastavit se, popovídat si a třeba poznat zajímavé osobnosti. Kde jinde než v kavárně. Proto jsme zahájili nepravidelný cyklus večerních setkání, na něž si pan kavárník pozve pozoruhodné hosty. Ve čtvrtek 20. října se tak zaplněné ŇAM ŇAM CAFE naladilo na krásné tóny v podání violoncellistky Anežky Kyselkové a houslisty Alexandra Hledíka z Pražského filmového orchestru. Příběhy z muzikantského života je doprovodila Jana Svobodová z Nadačního fondu Harmonie, která nám pomohla večer uspořádat.
S úsměvem na tváři jsme probrali, jak je to s prvními houslemi i proč se violoncellu musí kupovat letenka. A došlo i na pár společných skladeb s piánem pana kavárníka. Mrkněte do fotogalerie. Děkujeme našim premiérovým hostům!